15 Eylül 2013 Pazar

Hatsune Miku Kimdir?

Bu makalemin orijinali blogcu sayfamda mevcuttur.
Link: http://ballycartoonworld.blogcu.com/miku-hatsune-kimdir/8722304

Yine de yazayım ben.

  Merhabalar! Bu makalemde de sizlere Hatsune Miku'yu tanıtacağım! *-*
   Miku bir anime karakteri olmasa da çoğu insan tarafından anime karakteri sanılıyor.Ayrıca kendisi hakkında oldukça ilginç söylentiler var.Öncelikle,şunu belirtmek istiyorum ki,kendisi bir anime karakteri değil.Ve Vocaloid bir anime değil.Lütfen,buna dikkat edelim.Çünkü hala anime sayfalarında Miku'yu görünce "bu kız hangi animeden?" gibi sorularla karşı karşıya kalabiliyoruz.Ve Vocaloid'in ilk karakteri de değil.Neyse...Uzatmadan tanıtımıma başlayayım.
        Hatsune Miku,Vocaloid adlı bir bilgisayar yazılımının ikinci sürümünün ilk sanal divası.Vocaloid 2 'nin ilk sanal divası diyerek özetleyeyim.31 Ağustos 2007'de piyasaya çıktı .Doğum günü de 31 Ağustos olarak kabul ediliyor.Adının Hatsu (初 ilk), Ne (音 ses-müzik), and Miku (未来 gelecek) kelimelerinden gelmektedir.Sesi Japon sanatçı Saki Fujita'ya aittir. Crypton Future Media'nın üçüncü Japon karakteri,Vocaloid'in yedinci üyesidir.
      Tasarımı KEI isimli bir mangakaya aittir.KEI ile yapılan röportajlardan öğrendiklerime göre Miku'nun iki taslağı varmış.İlk taslakta bir at kuyruğu,ikinci taslakta ise iki at kuyruğu çizilmiş.İkisinden birinin seçilmesi için anket yapılmış ve ikinci taslak seçilmiş.KEI buna sevinmiş çünkü o da ikinci tasarımını daha çok beğenmiş.
     Evett,Miku bir anime karakteri değil demiştik.Yalnız kendisi yine KEI tarafından çizilen "Hatsune Mix" adlı manganın ana karakteri. (Mangada Kagamine İkizleri de mevcut.) 
     2010'daki Append tasarımı ise Masaki Asai'ye ait.
       Fiziksel özelliklerinden bahsedecek olursak, 16 yaşında,1.58 uzunluğunda ve 42 kg. (Eheh..) Miku'nun saçlarının ve kıyafetlerinin rengi de ayrı bir tartışma söz konusu. Yeşil veya mavi olduğu konusunda çoğu fan tartışma içerisinde.Bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim ; Miku'nun rengi cam göbeği yeşilidir. ^_^
    Hatsune Miku ilk olarak "Ievan Polka" adlı şarkının bir parodisinde ortaya çıkmıştır.Elinde bir pırasa sallıyordur ve şarkıyı Japonca söylüyordur.Ardından,Sayonara, Zetsubou-Sensei isimli animenin bir bölümünde çıktı.Daha sonra Lucky Star animesinin bir OVA’sında ana karakterlerden birisi Hatsune Miku kostümü giyerken çizilmiştir . (Kagami Hiiragi işte :3) Black Rock Shooter isimli şarkısından esinlenerek Huke adlı bir sanatçı animesini çıkardı.En başta BRS bir fanmade idi. (Nereden nereye...)
Oyunlarda ise ilk olarak Hello Work DS isimli bir oyunda görünmüştür. Daha sonra kendi oyunu Hatsune Miku: Project DIVA çıkmıştır.Daha sonra, Japon Bilim-Kurgu ödülü olan Seiun Award’ı kazanmıştır.
    Project Diva'yı biliyorsunuzdur.Şu sıralar son oyunu Project Diva f bayağı beğeni topladı. *-* Yani Miku için aynı zamanda PS3 karakteri diyebilirsiniz. ^^
      Animelo Summer Live’da ilk “Canlı” konserini vermiştir. Daha sonra da Anime Festival Asia’da Gackt ile bir düet yapmıştır.Şu anda dünya turlarına bile çıkıyor cici kızımız.
 Crypton Future Media ise çoğu bilinen firmalar ile anlaşma içerisinde.(bknz. Google Chrome,Good Smile Company,Domino's Pizza vs.) Dikkatinizi çekerim,Google Chrome ilk ortaya çıktığında tasarımların içerisinde Hatsune Miku ve Good Smile Company'e ait tasarımlar bulunmaktaydı.
      Çok geçmeden figürleri çıktı. Family Mart,Toyota gibi markaların reklamlarında oynadı..
Yılbaşında yapılan festivallerin sevimli maskotu oldu.Buzdan heykelleri yapılmıştı.Kendisine özel bir festival de mevcuttu. (Hatsune Miku'nun resmi YouTube channelinden izleyebilirsiniz.) 
     Unutmadan söyleyeyim,Vocaloid severler mikubook'a üye olabiliyorlar.Site sadece Vocaloid karakterleri üzerine kurulu. ^^ 
İşte böyle...Bunlar sadece onun hakkında yazılabilecek birkaç şey..Anlatacak daha çok şey var.Oyun modülleri,şarkıları,sanatçılar,düetler,projeler vs. vs. Ama bunları kendiniz araştırırken de öğrenebilirsiniz. :3 Ben sadece yardımcı olmak istedim.
        Bu arada merak etmeyin,Vocaloid'i satın alıp herhangi bir ses bankası ile kendi şarkılarınızı oluşturabilirsiniz.Örneğin ben kullanıyordum ama bilgisayara format atılmasıyla ISO dosyalarımı kaybettim T-T Bunun haricinde MMD'yi de indirebilirsiniz. (Açılımı : Miku Miku Dance) Yu Higuchi'nin yapmış olduğu ücretsiz,fazla yer kaplamayan güzel bir program.İçindeki modellerle bir dans videosu veya parodi hazırlayabilirsiniz. ^_^
     Evet,sanırım bu kadar..Okuduğunuz için teşekkürler! ^_^

2 yorum:

  1. ünlü bir vocaloid olan hatsune miku hakkındaki bilgiler için teşekkürler ama ben vocaloid programıyla şarkı söylemek istiyorum nereden satın alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programı bulunduğumuz ülke dolayısıyla sadece internetten satın alabiliyoruz maalesef :(

      Sil